Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Аламинути»Пипала от калмари с масло и бяло вино

Пипала от калмари с масло и бяло вино

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5686k2k6
Пипала от калмари с масло и бяло вино
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Пипала от калмари с масло и бяло вино се сервират с охладено бяло вино и дано да сте на морския бряг"

Необходими Продукти

  • пипала от калмари - 800 г
  • краве масло - 70 г
  • лимони - 1 бр.
  • девесил - 3 стръка
  • бяло вино - 200 г
  • черен пипер - на вкус
  • лук - 2 глави
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 зърна
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарите се измиват, махат се ципите, надупчват се с вилица няколко пъти и се поставят в тенджера с вода.

Добавят се целите зърна черен пипер, дафинов лист и нарязаните на едро глави лук.

Варят се около 20-25 минути. Изваждат се и се отцеждат.

Тиганът се намазнява с малко от маслото и се поставят пипалата, да се запекат от всички страни, след това се поставя останалото краве масло, бялото вино, част от нарязаният девесил, счуканите скилидки чесън.

Подправя се морският аламинут със сол и смлян черен пипер. Оставете на умерена степен тигана, докато изври виното.

Разделя се на две порции и пипалата от калмари с масло и бяло вино се сервира с лимон и пресен ситно нарязан магданоз и девисил.

Ако обичаш да хапваш калмари, опитай и рецептите ни за калмари по гръцки, чудни панирани калмари и калмари на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: