Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ризото»Лесно ризото с печурки и спанак

Лесно ризото с печурки и спанак

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
4416k2k2k1
Лесно ризото с печурки и спанак
Снимка: Juliya
2 / 3
04/08/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ризото за малки и големи, което ще изчезне за няколко минути от тенджерата"

Необходими Продукти

  • ориз - 100 г
  • печурки - 100 г (стерилизирани, нарязани)
  • спанак - 3 топки (замразен)
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 5 с.л.
  • бяло вино - 60 мл
  • зеленчуков бульон - около 250 мл (или вода)
  • краве масло - 30 г
  • пармезан - 30 г
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете спанака и го изцедете.

В тенджера загрейте зехтина, запържете чесъна и го извадете.

Сипете ориза, разбъркайте и гответе за около 2-3 минути.

Добавете виното, след като се абсорбира, добавяйте горещия бульон черпак по черпак при постоянно бъркане.

Прибавете изцедените печурки, спанака и мащерката към ориза и разбъркайте за 1-2 минути.

Овкусете със сол и черен пипер и махнете тенджерата от котлона.

Добавете маслото и настъргания пармезан към ризотото с гъби.

Разбъркайте ориза със спанак и сервирайте лесно ризото с печурки и спанак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: