Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Лесно ризото с риба тон

Лесно ризото с риба тон

MarianeMariane
Джедай
5611k
Лесно ризото с риба тон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г
  • риба тон - 400 г консерва в собствен сос
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • целина - 1 - 2 стръка
  • бульон - 600 мл зеленчуков
  • чушки - 185 г мариновани
  • ядки - 50 г кашу или фъстъци
  • кашкавал - 50 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно, а чесъна пресовайте. Смесете ги, добавете олиото и сложете за 3 минути на пълна мощност в микровълновата фурна в съд с капак.

Добавете почистения ориз и върнете обратно във фурната за още 1 мин. Сипете бульона, сол и черен пипер и гответе 3-4 минути отново на пълна мощност.

Разбъркайте, намалете силата наполовина и гответе в продължение на 12-14 минути, като от време на време разбърквате. След това извадете ястието, покрийте го плътно и го оставете за 3-4 минути.

Време е да добавите отцедената риба тон и нарязаните на ивици мариновани пиперки. Поръсете с ядки, магданоз и настърган кашкавал, разбъркайте и върнете в микровълновата за още 2-3 минути.

Поднесете ястието топло с резени лимон и пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: