Начин на приготвяне
Избират се средно големи патладжани с еднакъв размер.
Нарязват се на кръгчета, посоляват се и се оставят да се отцеди горчивата вода.
Измиват се, поставят се в тава, заливат се с малко зехтин и се пекат във фурна за 20 минути.
Кромидът и чесънът се задушават в зехтин.
Добавят се нарязаните на кубчета домати, сол и захар и готвенето продължава 15 минути.
Слагат се зелените подправки и сместа се изсипва в тавата при печените патладжани.
Запича се за 30 минути /или докато остане на мазнина/.
Печени патладжани с домати и свежи подправки се сервира с прясно нарязан магданоз.
Ако рецептата ти харесва, опитай и рецептите ни за патладжанени рулца, имамбаялдъ или патладжанената разядка баба гануш.