Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печено агнешко бутче с вино и свежи подправки

Печено агнешко бутче с вино и свежи подправки

Печено агнешко бутче с вино и свежи подправки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
1
"Печено агнешко бутче с вино и свежи подправки - дори името на тази рецепта е перфектно"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • бяло вино - 200 мл
  • подправка за агнешко месо
  • сол
  • пресен чесън - 3 - 4 стръка
  • мащерка - свежа
  • масло - 120 г
  • джоджен - 1 връзка свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шпиковайте агнешкото бутче предварително. Нарежете свежия чесън на ситно, джоджена и мащерката.

Сложете от подправките в дупчиците, направени в агнешкото месо.

Намажете бутчето обилно с масло.

Овкусете със сол и подправка за агнешко месо.

Оставете месото за няколко часа, за да си поеме от подправките.

Преди да сложете тавата с месото във фурната, добавете 2 ч.ч. вода и бялото вино. Добавете и останалите свежи подправки.

Завийте добре с алуминиево фолио и печете на 180 °C около три часа.

Към края на готвенето на печеното агнешко отстранете фолиото.

Печеното агнешко бутче с вино и свежи подправки е готово, когато месото се отделя лесно от костта.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: