Начин на приготвяне
Слагаме олиото в подходящ съд да се загрее, на умерен огън. Добавяме брашното и бъркаме, да се изпече, да не е сурово.
Сипваме студената вода и бъркаме с бъркалка, докато се разтвори брашното, ако има топчета, се премахват. Задължително котлонът на средна степен.
Оставяме да поври около 5 - 8 мин при непрекъснато бъркане.
Ако кашата не е с желаната гъстота, добавяме още брашно или ако е гъста, добавяме вода.
Добавяме и натрошеното сирене преди готовност.
Дърпане от котлона кашата от сирене, овкусяваме със сол, чер пипер и индийско орехче по вкус.
Сиренена каша по селски се консумира със селски хляб.
Ако ти харесва рецептата, опитай и предложенията ни за гъбена каша, вкусна каша от коприва или нашата спаначена каша.