Картофи със сирене и яйца

ИларияИлария
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
23/10/2014
"Неустоима вкусотия за малки и големи с хрупкава коричка"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 927
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете картофите на ситно ренде. Прибавете настърганото сирене, част от маслото, лимонов сок, ситно нарязан джоджен и две от яйцата. Разбъркайте добре.

В отделен съд разбийте сметаната с брашното и останалите яйца, добавете сол.

Намажете с мазнина стените на съда, в който ще печете картофите, а на дъното сипете сметановата смес.

Върху нея поставете сместа с картофи, а най-отгоре - нарязаният на ситно и задушен лук. Разбъркайте леко и запечете в умерена фурна.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Topato
Topato
24.10.2014 17:19
Така наречената "картофена мусака"?
1
0