Начин на приготвяне
Форма със следните размери: Застелете тава с размери 24×24 см с хартия за печене.
Смесете спанака с олиото и пасирайте до гладкост (ако е замразен, леко отцедете излишната вода).
Пресейте брашното с бакпулвера.
Разбийте яйцата със захарта, докато станат светли и пухкави, добавете и ваниловата захар.
След това добавете олиото и спанака и разбъркайте на ниска скорост.
Накрая смесете с пресетите съставки и разбъркайте само докато се смесят.
Изсипете във форма с подвижен ринг и печете на 180 °C около 30-35 минути - до леко зачервяване и т.нар суха клечка.
Охладете и отрежете горната част на блата.
Залейте желето с гореща вода, след което добавете малините към желето, разбъркайте за кратко, добавете разтворените пакетчета желатин. Разбъркайте. Изсипете желето върху спаначеният блат.
Оставете в хладилника, докато приготвите крема.
Разтворете желатина в гореща вода и оставете да изстине. Разбийте двата вида сметана заедно с маскарпонето до плътен крем.
След това добавете пресятата пудра захар и бавно налейте желатина.
Върху желето изсипете крема и поръсете с трохи, предварително направени от горната част на блата, а отгоре декорирайте с пресни боровинки.
Оставете в хладилник за няколко часа или цяла нощ.
Тортата със спанак е толкова наситено зелена благодарение на пресните листа спанак. Въпреки това тестото, направено със замразен спанак, ще бъде с по-тъмно зелен цвят.
Можете да направите торта Горски мъх с малини за деца или хора, които не обичат спанак. Те със сигурност няма да усетят вкуса или миризмата му. Тортата е влажна, не много тежка, но и не толкова деликатна, колкото например пандишпан.
Плодовете пасват идеално на тортата.
Вкусен и здравословен сладкиш, идеален за лятото!
Опитай и нашата торта Шварцвалд или тези здравословни кето торти.