Начин на приготвяне
Сипете топлото мляко в купичка, добавете към него маята, захарта и 1 ч.л. брашно, разбъркайте и оставете за около 10 минути.
В голяма купа пресейте брашното със солта и направете кладенче в средата.
Добавете шупналата мая, 1 с.л. олио и разбърканото яйце (заделете 1 с.л. на намазването).
Омесете меко тесто, намажете го с олио и оставете да втаса за около 1 час.
Намажете ръцете и работния плот с олио, разделете тестото на 5 топки, покрийте ги с фолио и оставете за 15-20 минути.
Оформете топките на цилиндърчета, подредете ги в тава, покрийте с фолио и ги оставете за около 30 минути.
Намажете хляба за вкусните хотдози с яйцето и 1 с.л. прясно мляко и печете в предварително загрята фурна на 190 °C за около 15 минути.
Извадете дългите хлебчета и ги намажете с разтопеното масло.
Пухкавите хлебчетата за хотдог са готови.
Вижте и как се правят бургер питки или как да си приготвите корн-дог.