Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хлебчета за хотдог

Хлебчета за хотдог

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
4887k2k1
Хлебчета за хотдог3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Имате вече домашни хлебчета за хотдог, остана да се научите да правите домашни кренвирши"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 125 мл
  • брашно - 200 г (2 с.л. за омесването)
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 с.л.
  • прясна мая - 10 г
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете топлото мляко в купичка, добавете към него маята, захарта и 1 ч.л. брашно, разбъркайте и оставете за около 10 минути.

В голяма купа пресейте брашното със солта и направете кладенче в средата.

Добавете шупналата мая, 1 с.л. олио и разбърканото яйце (заделете 1 с.л. на намазването).

Омесете меко тесто, намажете го с олио и оставете да втаса за около 1 час.

Намажете ръцете и работния плот с олио, разделете тестото на 5 топки, покрийте ги с фолио и оставете за 15-20 минути.

Оформете топките на цилиндърчета, подредете ги в тава, покрийте с фолио и ги оставете за около 30 минути.

Намажете хляба за вкусните хотдози с яйцето и 1 с.л. прясно мляко и печете в предварително загрята фурна на 190 °C за около 15 минути.

Извадете дългите хлебчета и ги намажете с разтопеното масло.

Пухкавите хлебчетата за хотдог са готови.

Вижте и как се правят бургер питки или как да си приготвите корн-дог.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: