Начин на приготвяне
Почистете с пинсета костите на двете рибни филета сьомга. Сьомгата може да бъде с кожа или без, както ви харесва.
Измийте листата манголд, заделете две от тях, а останалите нарежете на едро. Заделените листа бланширайте за кратко във вряща вода, за да омекнат.
В тенджерка загрейте зехтина и запържете за кратко чесъна, накълцан на ситно. Огънят не трябва да е силен, за да не загори и нагарча впоследствие.
Добавете нарязания манголд и две щипки сол. Разбъркайте и задушете за 5 минути.
Налейте прясното мляко и бульона и варете при често разбъркване в продължение на 16-17 минути.
През това време завийте всяко филе сьомга по отделно в бланширано листо манголд, като предварително посолите рибата и сложите по едно стръкче розмарин и магданоз вътре.
Поставете филетата в уред за готвене на пара и гответе 15-16 минути.
След като всичко е готово, пасирайте сварения манголд, добавете маслото и цеденото мляко и разбийте до хомогенност. Тъй като кремът не става много гъст, може да ползвате и крема сирене или заквасена сметана вместо цедено мляко.
Сипете по малко от зеления крем в чиниите за сервиране и отгоре сложете по едно парче сьомга, завита в листо. Може и да отворите листото, за да е по-красиво платото.
Сьомга с крем от манголд е семпло ястие с малко продукти, което, поднесено с вкус, може да изглежда много красиво и елегантно.
Добър апетит!
Вижте още вкусни предложения за котлети сьомга и сьомга на фурна.