Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Плодово плато с прошуто

Плодово плато с прошуто

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k13k3k10k12
Плодово плато с прошуто
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Сервирайте плодово плато с прошуто с хубаво студено вино."

Необходими Продукти

  • бяло грозде - 1 чепка
  • червено грозде - 1 чепка
  • круши - 2 бр.
  • ябълки - 1 бр.
  • смокини - 4 бр.
  • боровинки
  • орехи
  • прошуто - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвяне на плодово плато с прошуто могат да се използват различни плодове, но най-добре да са според сезона.

Аз съм използвала типично есенни плодове - грозде, круши, ябълки, смокини, боровинки.

Нищо екзотично, плодове, които растат почти във всяка градина.

Плодовете се измиват, някои се нарязват и подреждат върху плато. Между тях се разполагат тънки лентички прошуто и орехи.

Сервирайте платото с хубаво студено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: