Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжан с кайма и моцарела

Пълнени патладжан с кайма и моцарела

RalitsaRalitsa
Новак
1111725
Пълнени патладжан с кайма и моцарела
Снимка: Ralitsa
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Вечерята може да изглежда ето така, ако веднага изтичате за патладжани и моцарела"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • кайма - 500 г (свинска, телешка, или смес)
  • доматен сос - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • моцарела - 250 г зряла
  • сол
  • черен пипер
  • пушен червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам патладжаните на две. Правя прорези по диагонал. Посолявам ги и ги оставям в малко вода за 15 минути да си пуснат горчивия сок.

След това ги издълбавам. Поставям в намазнена тавичка във фурната, да се пекат на 180 °C, докато леко омекнат.

Издълбаната част от патладжана я нарязвам на ситно. Задушавам в тиган лука и настърганият морков до омекване, след това добавям каймата, а после и патладжана.

Запържвам отново и заливам с доматения сос. Овкусявам със сол и черен пипер и малко пушен червен пипер.

Вадя лодките патладжан от фурната. Слагам в тях плънката и връщам да се пекат до готовност.

Накрая поръсвам с настъргана моцарела и запичам само отгоре за кратко пълнени патладжан с кайма и моцарела.

Вижте и как да сготвите патладжани по италиански.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: