Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Патладжан с кайма и моцарела

Патладжан с кайма и моцарела

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Патладжан с кайма и моцарела
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
22/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Събрахме най-любимите си за хапване неща в една чиния и получихме тези патладжани"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 глава малка
  • чесън - скилидка
  • пармезан - 50 г
  • галета - 2 с.л.
  • моцарела - 1 бр. 125 г
  • вино - 2 с.л. бяло
  • черен пипер - щипка
  • магданоз - щипка
  • домати - 1 бр. малък
  • за доматения сос
  • домати - 400 г настъргани
  • зехтин - 1 к.ч.
  • черен пипер - щипка
  • захар - щипка
  • сол - щипка
  • чесън - скилидка
  • чери домати - 3 - 4 бр.
  • вода - 1 к.ч. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срежете патладжаните на две половини. С лъжичка издълбайте вътрешноста, като оставите поне по сантиметър от стените. Посолете и оставете да се отцеди горчивата вода. Нарежете издълбаната вътрешност на малки парченца. Наситнете малка глава лук.

В тиган излейте чашка зехтин, добавете лука и запържете за кратко.

Размийте с малко вода каймата, добавете я в тигана и пържете докато смени цвета си. Полейте с няколо с.л. бяло вино, изчакайте докато се изпари алкохолът. Сложете нарязаната вътрешност на патладжана, обеления и почистен от семките нарязан домат.

Овкусете с щипка черен пипер, щипка магданоз и счуканата скилидка чесън. Захлупете съда, задушавайте плънката докато остане на мазнина. Отстранете от огъня и прибавете галетата и настъргания пармезан. Хомогенизирайте добре продуктите. Напълнете осолените половинки патладжан.

В широка плитка тенджера изсипете настърганите домати. Добавете 1 к.ч. топла вода.

Овкусете с щипка черен пипер, щипка захар, сол и скълцана скилидка чесън. Пуснете в съда няколко чери доматки. Налейте чашка зехтин и сложете патладжаните. Захлупете съда и гответе ястието около 40 мин.

Пет минути преди да смъкнете съда от огъня сложете върху всяка половинка патладжан нарязани парчета моцарела.

Сервирайте патладжана с кайма и моцарела топъл!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: