Начин на приготвяне
Измийте и разрежете патладжаните наполовина. Направете леки разрези по вътрешността и ги запечете във фурната на 200 градуса за 15- 20 минути. Извадете и оставете да изстинат. Издълбайте внимателно вътрешността и заделете.
В тиган сложете малко мазнина и запържете лука, моркова и чесъна, които предварително сте нарязали на дребно. Добавете каймата. Пържете почти до готовност.
Добавете вътрешността на патладжана, нарязан на дребно. Запържете няколко минути.
Добавете бялото вино. Изчакайте да изври алкохола и сложете пържените домати. Посолете със сол, черен пипер и нарежете на дребно босилека. Изчакайте да се сгъсти и изключете.
Сложете патладжаните в тавичка. Напълнете ги с плънката.
Отгоре сложете от бешамела, а върху него настъргания кашкавал. Запечете на 20 градуса за няколко минути или до златисто.