Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена кремсупа по Джейми Оливър

Гъбена кремсупа по Джейми Оливър

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k1
Гъбена кремсупа по Джейми Оливър2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Гъбена кремсупа по Джейми Оливър е просто ароматна приказка"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г гъби
  • манатарки - 100 г
  • лук - 1 глава средна големина
  • целина - 2 парчета от корен
  • чесън - 1 скилида
  • магданоз - 3 стръка наситнен
  • копър - 3 стръка наситнен
  • зеленчуков бульон - 1.5 л
  • сметана - 100 мл 30%
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 3 с.л екстра върджин
  • масло - 50 г
  • копър - по избор за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако манатарките са сухи, предварително се накисват в топла вода за 15 минути и след това се използват.

Гъбите се почистват и нарязват на тънки филийки. Обелва се чесънът и лукът.

В тенджера се загрява зехтинът и маслото. Прибавя се наситнен лук, пресован чесън и гъбите. Оставят се да се задушават и да останат на мазнина под капак. След като са омекнали достатъчно, се отделят 4 с.л. - те са за сервиране.

Налива се бульонът, намалява се температурата на огъня и се оставя да къкри за около 15 - 20 минути. Подправя се със сол и смлян черен пипер ароматната гъбена супа.

Сваля се от котлона и се пасира до гладкост с блендер гъбената кремсупа.

Налива се сметаната, връща се обратно на котлона и след като заври, се сваля.

Подправя се с наситен магданоз и копър гъбена кремсупа по Джейми Оливър.

Вижте още как се правят най-ароматните манатарки, както и запечени гъби на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: