Кюфтета със сос фрикасе

ЛилиЛилиНовак
26/10/2018
"Кой не обича такива кюфтета? Кой не е ял от тях? Ето и нашата изпитана рецепта!"
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо98 454
  • Преглеждания за месеца6956
  • Преглеждания за седмицата173
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Смесете каймата с настъргана глава лук, 2 яйца, ориза, магданоза и черен пипер. Направете от сместа кюфтета. В 1.3 л подсолена вода сложете да врят до омекване целината, моркова и останалата глава лук.

Прецедете получения зеленчуков бульон, пуснете в него 1/4 от маслото и щом омекне, пуснете кюфтетата и ги варете до омекването на ориза. Извадете ги в чиния.

Отделно запържете в част от маслото брашното, разредете с прецедения бульон. Разбийте 2 яйца с киселото мляко и ги прибавете постепенно към соса.

Оставете го да ври, сипете в него кюфтетата, а отгоре залейте с останалото разтопено масло, оцветено с червен пипер. Поднесете фрикасето с резени лимон.

Ето и класическата рецепта за фрикасе.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар