Начин на приготвяне
Разбих яйцата със захарта до пухкав крем, добавих маслото, какаото и бакпулвера, разбърках. Сместа шупва.
Сега следва брашното, моите яйца са домашни и едри, сместа пое две чаши брашно, трябва да е много гъсто, тежко тесто.
Намазах форма с диаметър 28 см с меко масло и изсипах в нея 2/3 от сместа.
Върху нея подредих резени белена круша. Да покрие тестото. Изпекох до готовност на 160 °C с вентилатор.
Към останалата смес прибавих горещо прясно мляко с разтворена в него лъжица захар и след това залях какаовия сладкиш, тестото вече е леко и с консистенция като за палачинки, може би една идея по-гъсто.
Изпекох само отгоре до суха клечка! Около десет минути ми отне на същата температура на фурната с вентилатор.
Готовият сладкиш с круши извадих, охладих и намазах отгоре с меда. Шоколада нарязах на едро и поръсих с него върху меда.
Напълно охладен сладкиш с шоколад и круши се реже на парчета, каквито желаете.
Вкусно е!
Вижте още апетитни идеи за есенни сладкиши с круши и най-вкусната есенна диета с круши.