Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Пълнозърнести мъфини с котидж сирене

Пълнозърнести мъфини с котидж сирене

Пълнозърнести мъфини с котидж сирене
Снимка: Теодора Мещерова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
21
"Пълнозърнести мъфини с котидж сирене - чудесни солени кексчета за любителите на здравословните печива."

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка /400 г/
  • бакпулвер - 10 г
  • котидж сирене - 150 г
  • крема сирене - 150 г /нискомслено/
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • босилек - пресек, пресен
  • розмарин - няколко клонки
  • сминдух
  • чубрица
  • зехтин - 2 ч.л. плюс за намазване
  • семена - за поръсване по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пълнозърнести мъфини с котидж сирене - чудесни солени кексчета за любителите на здравословните печива.

В купа чукнете яйцата и ги разбийте с щипка сол. Сипете киселото мляко в купичка и добавете бакпулвера. Разбъркайте, докато млякото шупне. Добавете го към яйцата. Пресейте брашното и го добавете постепенно към сместа.

След това добавете котидж сиренето, крема сиренето, зехтина и подправките. Разбъркайте добре. Намажете формички за мъфини със зехтин и с помощта на лъжица за сладолед, разпределете сместа.

Сложете семена отгоре, каквито обичате. Аз използвах тиквени и слънчогледови семки.

При мен се наложи да пека два пъти, защото от тези продукти излизат 21 здравословни мъфина. Изпечете на 180 градуса за 15-20 минути или до суха клечка. Да ви е вкусно!

Ако тези пълнозърнести мъфини ти харесват, опитай и рецептите ни за веган мъфини, бананови мъфини или нашите страхотни кето мъфини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: