Начин на приготвяне
Разбъркайте млякото заедно със зехтина и захарта в малка тенджерка на котлона докато заври. След това оставете да се охлади до около 30-40 градуса или така че, ако го докоснете, да не се изгорите. Отнема около 10 минути.
Добавете половината от брашното и маята. Покрийте с кърпа и оставете за един час или докато сместа удвои обема си.
След това добавяте и останалото брашно, бакпулвера, содата, розмарина и солта. Разбърквате добре докато не получите тесто, което да можете да оформяте с ръце. Намазнявате си ръцете и правите топченца по-малки от обикновен орех. Обичайно в една форма за мъфин се побират около 3 топчета.
Намазвате и формичките за мъфини със зехтин и редите или три топчета едно до друго и по средата парче сирене или две топчето отдолу, по средата сиренце и отгоре още едно топче- и по двата начина стават много ефектни.
Пекат се на 240 градуса около 30 минути или докато не се изпекат.