Начин на приготвяне
От посочените продукти приготвих тестото. Първо смесих водата, захарта, кокосовото масло, сложих в микровълновата да се стопи маслото.
След това в тази течна смес прибавих бакпулвер и ванилова захар. Сместа кипи.
Следват брашното и грисът. Получава се много гъсто тесто, виждате от снимката в суров вид как е.
Изсипвате тестото в малка форма за кекс, постлана с хартия за печене. Отгоре подреждате гроздето и ядките.
Печете домашното брауни на 160 °C с вентилатор до суха клечка, стана бързо, наблюдавайте!
Аз накрая готовия шоколадов сладкиш полях с приготвен от мен топинг, олио или кокосово масло 2 лъжици, кафява захар, 3 с.л, вода 100 мл.
Всичко това варих на котлона до сгъстяване, но леко, исках да остане течно.
Уникално вкусно стана това веган брауни с грозде и брашно от рожков! Препоръчвам този веган вариант на брауни кекс.
Вижте още как да направите вкусни сладкиши с рожков, както и вкусния ни сборник от веган сладкиши.