Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Френско цитрусово суфле

Френско цитрусово суфле

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Френско цитрусово суфле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • захар - ½ ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 100 г
  • яйца - 5 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • портокали - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се отделят от жълтъците. Брашното се запича на сух тиган и по малко се добавя от млякото при непрекъснато бъркане. Добавя се 25 грама масло, жълтъците и сместа се охлажда.

Останалото масло се загрява със захарта, добавя се лимоновата кора. Смесва се с млечната смес и се разбърква. Белтъците се разбиват, добавят се към сместа и всичко се разбърква.

Слага се във форма за кекс и се пече 35 минути на 180 градуса. Кората на лимона и портокала се настъргва. Суфлето се поднася горещо, поръсено с лимонова и портокалова кора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: