Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сочно свинско със спанак и булгур

Сочно свинско със спанак и булгур

Сочно свинско със спанак и булгур
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Ето новата любима гозба на мъжа ви за следващите 5 месеца - сочно свинско със спанак и булгур"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 600 г
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • спанак - 300 г
  • пасирани домати - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • булгур - 1 в.ч.
  • сол
  • черен пипер - 1/3 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от свинската плешка се нарязва на хапки и запържва в сгорещена мазнина.

Към полуготовото месо се прибавят нарязаните на дребно лук, морков и чушка.

В тенджерата се налива малко вода и зеленчуците се оставят да се задушат.

Спанакът се измива, накъсва и слага в тенджерата. Когато се опари и намали обема си, се слагат смлените домати и лъжица червен пипер.

Продуктите се разбъркват и оставят да се готвят за около пет -шест минути. Прибавя се измитият булгур заедно с две и половина чаши вода. Ястието се овкусява със сол и черен пипер.

Оставя се да ври десет минути, след което се похлупва с капак, а котлонът се изключва.

Булгурът трябва да набъбне и поеме водата за около 20 минути, през което време капакът не се маха.

След това вече сочно свинско със спанак и булгур е готов за сервиране.

Вижте още подходящи подправки за булгур. Разберете и коя част от свинското е най-крехка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: