Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с булгур, спанак и гъби

Свинско с булгур, спанак и гъби

Свинско с булгур, спанак и гъби
Снимка: Албена Асенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Апетитното месо с булгур е чудесна идея за днешната семейна вечеря"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • гъби - 250 г
  • зелен лук - 2 връзки
  • спанак - 200 г
  • булгур - 1 ч.ч.
  • олио - 6 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месо се нарязва на свински хапки и запържва в мазнина.

Когато е полуготово, се изважда и на негово място се слагат почистените и нарязани гъби.

След кратко разбъркване към тях се прибавя нарязаният зелен лук и спанак, а малко след това и булгурът.

Слага се сол на вкус, червен, черен пипер и разтвореното в малко вода доматено пюре.

Накрая се връща обратно свинското месо и наливат две и половина чаша вода.

Ястието се оставя да заври, след което котлонът се изключва, а тенджерата с капак, в която се готви, се похлупва с капак. Оставя се да се задуши така за десет минути.

Свинското с булгур и спанак се прехвърля в тава и се слага във фурната.

Печете апетитното месо с булгур се около 30 минути на 200 градуса или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: