Начин на приготвяне
Месо се нарязва на свински хапки и запържва в мазнина.
Когато е полуготово, се изважда и на негово място се слагат почистените и нарязани гъби.
След кратко разбъркване към тях се прибавя нарязаният зелен лук и спанак, а малко след това и булгурът.
Слага се сол на вкус, червен, черен пипер и разтвореното в малко вода доматено пюре.
Накрая се връща обратно свинското месо и наливат две и половина чаша вода.
Ястието се оставя да заври, след което котлонът се изключва, а тенджерата с капак, в която се готви, се похлупва с капак. Оставя се да се задуши така за десет минути.
Свинското с булгур и спанак се прехвърля в тава и се слага във фурната.
Печете апетитното месо с булгур се около 30 минути на 200 градуса или до готовност.