Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилешко със зеленчуци и сос Бешамел

Пилешко със зеленчуци и сос Бешамел

Пилешко със зеленчуци и сос Бешамел
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Пилешко със зеленчуци и сос Бешамел е истинска гозба за душата - създава домашен уют и сплотява"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • картофи - 6 бр.
  • гъби - 200 г
  • броколи - 200 г
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки смлян
  • микс от подправки - 1 с.л.
  • За сос бешамел
  • краве масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • индийско орехче - 2 щипки настъргано
  • сол
  • кашкавал - настърган за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват на кубчета и слагат в тавата за печене. Към тях се прибавят нарязаните броколи, гъби, чушка и морков.

Зеленчуците се овкусяват със сол, черен пипер, микс от подправки и олио.

Между тях се нарежда пилешкото месо. Аз използвах пилешки маншони.

Ястието се слага във фурната и се пече около час.

През това време се приготвя сос бешамел.

За целта в касерола се загрява кравето масло. В него се запържват две лъжици брашно до лек златист цвят. При непрекъснато бъркане на не много силен котлон на струйка се налива прясното мляко.

Бърка се непрекъснато до желаната гъстота. Накрая се овкусява със сол и настъргано индийско орехче.

Със соса се залива вече готовото пилешко с картофчета. Отгоре се поръсва настърган кашкавал и тавата се връща във фурната за още десет минути.

Добър апетит с моето пилешко със зеленчуци и сос Бешамел!

Вижте още колко издържа сготвено пилешко в хладилник, както и каква е тайната на френския сос Бешамел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: