Начин на приготвяне
Месото от свинската плешка се нарязва на хапки и запържва в сгорещена мазнина.
Към полуготовото месо се прибавят нарязаните на дребно лук, морков и чушка.
В тенджерата се налива малко вода и зеленчуците се оставят да се задушат.
Спанакът се измива, накъсва и слага в тенджерата. Когато се опари и намали обема си, се слагат смлените домати и лъжица червен пипер.
Продуктите се разбъркват и оставят да се готвят за около пет -шест минути. Прибавя се измитият булгур заедно с две и половина чаши вода. Ястието се овкусява със сол и черен пипер.
Оставя се да ври десет минути, след което се похлупва с капак, а котлонът се изключва.
Булгурът трябва да набъбне и поеме водата за около 20 минути, през което време капакът не се маха.
След това вече сочно свинско със спанак и булгур е готов за сервиране.
Вижте още подходящи подправки за булгур. Разберете и коя част от свинското е най-крехка.