Класическо суфле с кленов сироп

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
27/10/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 033
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява, добавя се брашното и солта. При непрекъснато бъркане се добавя топлото мляко. Добавя се захарта и сместа се вари до сгъстяване.

Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с ванилията. Наливат се на тънка струйка в горещата млечна смес при непрекъснато бъркане. Оставят се за 10 минути в хладилника.

Формата за суфле се намазва с мазнина и се поръсва с пудра захар. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се добавят в млечната смес.

Излива се във формата и се пече 30 минути на 170 градуса. Сервира се горещо, полято с кленов сироп.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар