Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с тиквички и сметана

Ризото с тиквички и сметана

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Ризото с тиквички и сметана3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Нежно и вкусно ризото с тиквички и сметана, което ще ви даде чувство за лекота в работния следобяд"

Необходими Продукти

  • ориз - 100 г
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • сметана за готвене - 100 мл
  • зеленчуков бульон - около 250 мл
  • пармезан - 2 с.л. (настърган)
  • олио - 4 с.л.
  • копър - няколко стръка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 1 с.л. олио, запържете нарязаните на кубчета тиквички и ги извадете.

Добавете олиото и запържете нарязания на ситно лук.

Прибавете ориза и бъркайте за около 3 минути.

Добавете около 100 мл горещ бульон, след като се абсорбира, добавете сметаната.

Бъркайте и добавяйте бульона, докато се получи желаната консистенция.

Прибавете тиквичките към ориза, разбъркайте, овкусете със сол и пипер.

Махнете ризотото от котлона, добавете настъргания пармезан и нарязания на ситно копър.

Ризотото с тиквички и сметана е готово.

Вижте още гликемичен индекс на тиквичките, както и как да замразим тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: