Пилешко с бяло вино и чесън

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пилешко с бяло вино и чесън1 / 2
17/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Опитайте пилешкото по тази рецепта и ви гарантираме, че няма да погледнете друго"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле
  • чесън - 2 глави
  • лимони - сокът от 1 лимон
  • бяло вино - 250 мл
  • олио
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • соев сос - 50 мл
  • черен пипер
  • розмарин - 1 ч.л. счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разфасовайте пилето на големи парчета, като използвате само бутчетата и бялото месо. Останалите кости и месо използвайте за супа.

Хубаво посолете и поръсете с черен пипер пилешкото. Разбъркайте горичцата с няколко с.л. бяло вино, лимоновия сок, соевия сос, 2 скилидки пресован чесън, червения пипер и розмарина.

Намажете парчетата равномерно с тази марината и помежду им добавете 2 глави чесън, почистен от външните люспи и разрязан напречно. Оставете в покрит съд в хладилника за 1 час да се овкусява.

След това загрейте олио в голям тигнан и запържете парчетата пилешко до лек загар. Прехвърлете ги в тава заедно и деглазирайте горещия тиган с бялото вино.

Полейте върху пилешкото, сложете разполовените глави чесън и пухнете да се пече в умерено загряна фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
510
44
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Какво означава деглазираш??
09.10.2023 16:05
Таня
Таня
Звучи много вкусно, трябва да се опита !Браво !
21.09.2012 17:19
гого
гого
ми докато е готово, пробва се с вилица дали се откъсва месото лесно. Обикновено пилето е готово за около 30-40 минути - понякога повече, понякога по-малко
07.09.2012 19:35
Ж.
Ж.
какво трябва да се разбира да се пече "до готовност" ? колко минути ?
07.09.2012 19:00
1