Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Мармалад от круши с канела

Мармалад от круши с канела

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5306k2k5
Мармалад от круши с канела
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Мармалад от круши с канела, който върви идеално с палачинки и бухтички"

Необходими Продукти

  • круши - 2 кг
  • кристална захар - 500 г
  • жилираща захар - 200 г
  • канела - 1 ч.л.
  • лимонов сок - от 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се измиват, почистват се от семките и се нарязват на едри парчета.

Поставят се в тенджера и се поръсват с кристалната захар. Оставят се да престоят 12 часа в хладилник.

Налива се 100 мл вода в тенджерата с крушите и захарта и се поставя на котлона, като периодично се разбърква.

Прибавят се канелата, лимоновият сок и жилиращата захар.

Варят се около 40 минути. Омекналите круши се пасират с пасатор до гладка смес.

Оставя се сладкото още 10 минути да се сгъсти, като непрекъснато се разбърква.

Горещият мармалад се изсипва в сухи бурканчета с винт.

Затварят се и бързо се обръщат с капачката надолу. Оставете сладкото от круши така до пълното им изстиване.

Вижте още ползи и правила за направа на мармалад. Разберете и каква е разликата между желе-мармалад-конфитюр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: