Начин на приготвяне
Крушите се измиват, почистват се от семките и се нарязват на едри парчета.
Поставят се в тенджера и се поръсват с кристалната захар. Оставят се да престоят 12 часа в хладилник.
Налива се 100 мл вода в тенджерата с крушите и захарта и се поставя на котлона, като периодично се разбърква.
Прибавят се канелата, лимоновият сок и жилиращата захар.
Варят се около 40 минути. Омекналите круши се пасират с пасатор до гладка смес.
Оставя се сладкото още 10 минути да се сгъсти, като непрекъснато се разбърква.
Горещият мармалад от круши се изсипва в сухи бурканчета с винт.
Затварят се и бързо се обръщат с капачката надолу. Оставете мармалада от круши така до пълното им изстиване.
Вижте още ползи и правила за направа на мармалад. Разберете и каква е разликата между желе-мармалад-конфитюр.