Начин на приготвяне
Започваме с гуакамолето, слагаме авокадо, чесън, зехтин, сол и магданоз в блендера и блендираме, докато не стане гладко пюре.
След това, обелваме домата и му отстраняваме семките, и го режем на малки кубчета, добавяме го към гуакамолето, разбъркваме добре и оставяме в хладилника.
Следващата стъпка е поширането на яйцата - сложете съд с вода да заври, и когато това стане, добавяме сол и оцет. Сега намаляме температурата на котлона с малко, понеже яйцата се пошират на падаща температура и водата не трябва да ври.
Сега с една лъжица разбъркваме добре, за да се получи малък водовъртеж и пускаме яйцето точно по-средата. Може да правите яйцата едно по едно или две по две, но ако не ви пука как ще изглеждат, може и четирите на веднъж за около 4-5 минути във водата.
Когато са готови яйцата, ги изваждаме на хартия или на цедка, да се отцедят добре. Сега вземаме един тиган и за около 1-2 мин от страна, запичаме хляба на слаб огън. И предпоследната стъпка е, да запържим малко масло с червен пипер и малко зехтин, за да не изгори маслото.
Действието се случва, отново на бавен огън за около 2 мин, като, първо, слагаме зехтина, след това маслото и на края червения пипер.
И вече сме на финала, остава най хубавата част, вземете една чиния и сложете в нея филийките, след това ги намажете с авокадото, като трябва да е дебел слой.
Най-лесно ще ви е с вилица, след това поставяме по две яйца на филия и заливаме с маслото и червения пипер.
Накрая накъсваме прошутото отгоре върху яйцата. И това е всичко, ако искате, може да изгледате видеото, там показвам и обяснявам как се случва всичко стъпка по стъпка.
Да ви е сладко с моя авокадо тост с поширани яйца и прошуто :)
И хубав ден!
Вижте още идеи за здравословни сандвичи и разберете всъщност авокадото вредно ли е?
Коментари