Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гювеч»Гювеч със зеленчуци и телешко

Гювеч със зеленчуци и телешко

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Гювеч със зеленчуци и телешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
125 мин.
Порции
6-7
"Вкусна и ароматна изненада се крие под капака на глинения гювеч!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г /може и свинско/
  • зеле - 250 г
  • картофи - 250 г
  • зелен фасул - 250 г или грах
  • чушки - 250 г
  • домати - 250 г
  • пащърнак - 1 корен
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 парче
  • лук - 3 глави
  • люти чушки - 2 - 3 бр.
  • бяло вино - 1/2 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • олио - 6 - 7 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки, лука - на филийки, а останалите зеленчуци - като за готвене.

Сложете всички продукти в глинен гювеч, посолете, добавете останалите подправки и разбъркайте добре.

Похлупете с капак или покрийте плътно с алуминиево фолио.

Печете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Светлана
Светлана
Харесва ми рецептата. Ще я пробвам, но искам да уточня количеството на виното. Мисля, че не е 1/2 ч.л. /може би е половин литър/?
20.05.2015 11:55
1