Сочна орехова торта

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Сочна орехова торта2 / 2
07/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6-8
"Винаги може да започнете диетата от утре, но тази торта е най-вкусна днес"

Необходими Продукти

  • за блата
  • орехи - 350 г смлени
  • захар - 250 г
  • лимони - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 9 бр.
  • За крема
  • орехи - 100 г смлени
  • шоколад - 50 г
  • пудра захар - 120 г
  • ром - 70 мл
  • белтъци - 2 бр.
  • За глазурата
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • захар - 6 с.л.
  • какао - 4 с.л.
  • масло - 1 бучка колкото орех
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте захарта със смлените орехи, прибавете яйцата едно по едно, лимоновата кора и ванилията.

От получената смес изпечете блат за торта, който след като изстине се нарязва на две.

Слепете двете половини с крема, който е получен от разбитите с пудра захар белтъци, смлените орехи, рома и настъргания шоколад.

Залейте тортата с горещата глазура от загрятото на огън какао, мляко, захар и масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ТОННИ
ТОННИ
тази торта е без брашно,така ли /???????
12.12.2014 15:21
9
2
1
Покажи всички подкоментари