Начин на приготвяне
Лукът се почиства и нарязва на ситно.
Чесънът се обелва и всяко скилидка се нарязва на едро.
В тенджера се слагат лукът, чесънът, олиото и вода.
Задушават се за 10 мин.
Патладжаните се обелват и нарязват на дребни парчета. Слага се в купа с 1 с.л. сол и вода за 20 мин, след което водата се изхвърля и патладжаните се измиват много добре със студена вода.
Чушките се почистват от дръжките, измиват се и се нарязват на дребни парчета.
След като лукът и чесънът се задушат, се прибавят патладжаните и чушките.
Залива се с вода, колкото да се покрият зеленчуците в нашата зеленчукова манджа.
Задушават се 20 мин, след което се прибавят настърганите домати, червеният и черен пипер и солта.
Вари се 20 мин, след което се прибавя измитият и нарязан на ситно магданоз.
Сваля се от котлона постната манджа, като тенджерата се оставя с капак за 10 мин.
Хапнете си вкусна манджа с храна от градина по възможност я с домашно сиренце, я с домашен квасен хляб.