Начин на приготвяне
Нарязаното на малки парчета свинско месо, на едро лук и на 2 чесън се поставят в загрятото олио. Посоляват се и се поръсват с черен пипер. Задушават се в мазнината, като от време на време се разбъркват.
Когато са под капак, отделената от тях вода не се изпарява. След като добият розов загар, се прибавят нарязаните на ивици чушки – сладки и люти, морковите на кръгчета и отново се задушават. Добавя се малко вода.
Когато морковите поомекнат, се слагат розичките карфиол и доматите. Щом всички продукти са полуготови, се прибавят червеният пипер и брашното.
Разбърква се, за да не стане яхнията на бучки. След 1 минута се добавя вода до желаната гъстота и се оставя да ври още 7-8 минути. Най-накрая се слага и магданозът.
Ако има нужда от сол, манджата се посолява.
Градинската манджа със свинско е много вкусна.