Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Чия с ябълки и канела

Чия с ябълки и канела

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Чия с ябълки и канела
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Чия с ябълки и канела - чаша здраве, с която да започнете деня"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 1/2 ч.ч. фини
  • чия - 1 ч.л.
  • ябълки - 1 бр. голяма и сладка
  • вода - 100 мл за овесените ядки + 100 мл за ябълките
  • овесено мляко - 50 мл концентрат
  • какао - 1 ч.л.
  • канела - 1/4 ч.л. за ябълките + 3 щипка за поръсване
  • сушени плодове - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесените ядки се сипват в купа за начална стъпка на чия с ябълки и канела.

Прибавя се чията, водата 100 мл и овесеното мляко.

Разбърква се много добре и се оставя за 10 мин.

Ябълката се измива, почиства от семките и нарязва на малки кубчета, които се слагат в касерола с незалепващо покритие.

Прибавя се какаото, канелата и водата 100 мл.

Слага се на котлон на висока температура и се задушават, докато ябълките придобият кафяв цвят и омекнат, но да не се сваряват, след което се свалят от котлона и се оставят да изстинат 10 мин.

В чаша се нарежда ред овесени ядки, ред ябълки до запълване на чашата, като се завършва с ябълки.

Отгоре се слагат сушени плодове и се поръсват с канела вкусният чиа пудинг.

Вижте още за какво е полезна чиата и към кои напитки се добавя чиа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: