Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Рулца»Тестени рулца с кайма и лук

Тестени рулца с кайма и лук

The Fire LionThe Fire Lion
Новак
3523846
Тестени рулца с кайма и лук
Снимка: The Fire Lion
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
9 мин.
Готвене
26 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Ако искате повече тестени рулца с кайма и лук, можете да увеличите продуктите, което винаги е печеливш избор"

Необходими Продукти

  • масло - 1 с.л. (15 г)
  • чесън - 1 с.л. нарязан (10 г)
  • лук - 1 глава
  • кайма - 350 г
  • моркови - 1 бр. (по желание)
  • сол - за вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • олио
  • брашно - 1 ч.ч. (120 г)
  • сол - за вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр
  • вода - 310 мл
  • масло - 110 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тигана слагаме 1 с.л. олио и когато се загрее, слагаме малко масло (15 г) да се разтопи на среден огън. Запържвате чесън за 30 секунди и добавяте нарязания на ситно лук да се запържи около 1-2 минути, след което добавяте настърганите моркови и те да се запържат за около 3 минути.

Добавяте каймата и разбърквате хубаво, сложете солта и черния пипер за вкус и не забравяйте да сложите малко соев сос и кетчуп. Оставяте да къкри сместа за 4-5 минути.

Пресейте брашното в купа. Добавете сол и захар и ги разбъркайте с бъркалка за яйца. Слагаме 1 яйце и добавете вода постепенно. Не слагайте цялата вода наведнъж, защото в противен случай ще се появат бучки. Сложете 1/4 от разтопеното масло (ако самото масло тежи 250 г). В отделна купа отделете малко от течната смес.

Загрейте тигана и поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана. Гответе средна степен. Запържете го за около 45/50 секунди, докато горната част стегне. След това го обърнете.

На всяко парче тесто слагате по 2 лъжици плънка, намазвате краищата с останалата течна смес и се завиват на рулце с кайма. В дълбок тиган олиото се загрява на умерена температура. Пържим солените рулца от двете страни до златисто.

Ако искате повече тестени рулца с кайма и лук, можете да увеличите продуктите.

Вижте още точните съвети за правене на кайма и разберете хубави кюфтета от каква кайма стават.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: