Начин на приготвяне
В тигана слагаме 1 с.л. олио и когато се загрее, слагаме малко масло (15 г) да се разтопи на среден огън. Запържвате чесън за 30 секунди и добавяте нарязания на ситно лук да се запържи около 1-2 минути, след което добавяте настърганите моркови и те да се запържат за около 3 минути.
Добавяте каймата и разбърквате хубаво, сложете солта и черния пипер за вкус и не забравяйте да сложите малко соев сос и кетчуп. Оставяте да къкри сместа за 4-5 минути.
Пресейте брашното в купа. Добавете сол и захар и ги разбъркайте с бъркалка за яйца. Слагаме 1 яйце и добавете вода постепенно. Не слагайте цялата вода наведнъж, защото в противен случай ще се появат бучки. Сложете 1/4 от разтопеното масло (ако самото масло тежи 250 г). В отделна купа отделете малко от течната смес.
Загрейте тигана и поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана. Гответе средна степен. Запържете го за около 45/50 секунди, докато горната част стегне. След това го обърнете.
На всяко парче тесто слагате по 2 лъжици плънка, намазвате краищата с останалата течна смес и се завиват на рулце с кайма. В дълбок тиган олиото се загрява на умерена температура. Пържим солените рулца от двете страни до златисто.
Ако искате повече тестени рулца с кайма и лук, можете да увеличите продуктите.
Вижте още точните съвети за правене на кайма и разберете хубави кюфтета от каква кайма стават.