Начин на приготвяне
В голяма купа смесваме брашното, пармезана, бакпулвера, солга и пипера.
Прибавяме маслото (студено, нарязано на дребни кубчета). Бъркаме, стриваме между пръстите си до получаване на трохи.
После прибавяме всички останали съставки като чоризото и доматите предварително сме нарязали на ситно.
Бъркаме докато стане гладко тесто. Ако е твърде лепкаво, прибавяме още брашно.
Оформяме малки топчета и ги редим в тава, върху хартия за печене. Сплескваме ги с длан.
Пекат се солените бисквитки в предварително загрята на 180° фурна, около 12 мин. Трябва леко да покафенеят по краищата.
Оставят се да изстинат върху решетка.
При мен се получиха 48 бр. солени бисквити с чоризо и сушени домати за 2 тави.
Вижте още идеи за солени крекери.