Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Кренвиршки»Моите богати кренвиршки

Моите богати кренвиршки

ВаняВаня
Новак
6240646
Моите богати кренвиршки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Повече масло вътре и отгоре прави кренвиршите по-меки и вкусни."

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 3бр. (единия жълтък за намазване)
  • прясно мляко - 200мл. топло
  • вода - 150 мл топла
  • олио - 150 мл
  • мая - 1 пакет суха
  • захар - 1. 1/2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - около 700 г
  • За плънката
  • кренвирши - 6 бр.
  • кисели краставици - 6 бр.
  • кашкавал - 300 г
  • лютеница
  • масло - 150 г за намазване
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете меко тесто и оставете да втаса за 45 мин.

Разделете тестото на 6 топки, като всяка топка разточите на елипса. Намажете с масло и лютеница.

В единия край сложете парче кренвирши, кисела краставичка нарязана на лентичка и кашкавал.

Прегънете от двете страни и навийте. Намажете с жълтък + 2 с.л. прясно мляко. Отгоре няколко парчета масло и поръсете с чубрица.

Оставете за още 20 минути. Печете кренвиршките на 180 °C до готовност.

Повече масло вътре и отгоре прави богатите кренвирши по-меки и вкусни.

Бон Апети!

Вижте още как да завивате кренвиршки. За да можете по-често да приготвяте такива вкусни закуски, научете дали може да замразите кренвирши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: