Начин на приготвяне
Сложете агнешкото бутче в дълбок съд, залейте го с течните съставки, добавете половината чесън и го оставете да се овкусява за 3 часа или за 1 нощ на хладно покрито.
Загрейте фурната, нарежете всеки картоф на 8 дълги парчета. Прехвърлете агнешкото с маринатата и картофите в дълбок огнеупорен съд. Сложете да се пече за 1 час, без да покривате.
Смесете съставките за гремолатата. Притиснете гремолатата върху агнешкото и върнете във фурната за още 30 минути или докато агнешкото е добре изпечено.
Запържете нарязаните ситно лук, целина и останалия чесън, докато омекнат. Разбъркайте вътре брашното за 1 минута. При непрекъснато разбиване добавете бульона и виното.
Ароматизирайте соса с розмарина и бъркайте, докато се сгъсти. Прехвърлете соса в сосиера и го поднесете с изпеченото агнешко бутче с картофи.