Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баница с праз лук и сиренце

Вита баница с праз лук и сиренце

Нашата КухняНашата Кухня
Новак
1316030
Вита баница с праз лук и сиренце5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Баница с праз лук и сирене - любима на цялото семейство. Свършва за нула време!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • масло - 100 г
  • праз - 3 стръка
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • сирене - 200 г
  • олио
  • червен пипер - 1ч.л.
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Баница с праз лук и сирене - любима на цялото семейство. Свършва за нула време!

Започваме с праз лука, като го нарязваме на четвъртинки. Запържваме го с малко червен пипер и сол. Като омекне, го отделяме от котлона и го отделяме за после. Разбиваме яйцата и добавяме натрошеното сирене. Слагаме киселото мляко отгоре, заедно със содата и оставяме да шупне, след което разбъркваме. Междувременно разтопяваме маслото.

Разстиламе си корите една върху друга и започваме, намазвайки една кора с маслото, след което я обръщаме. Върху нея ръсим по 3-4 с.л. от лука и от сместа с яйцата, като ги разпределяме равномерно по кората. Навиваме по 2 кори на руло.

Първото се завива на охлюв и се поставя в средата на тавата. Повтаряме процеса, докато плънката не свърши, като овиваме всяко следващо руло около предното.

Като сме готови надупчваме леко и намазваме витата баница, отгоре, с останалото масло и плънка. Печем на 180 градуса в предваритело загрята фурна, докато не придобие причтен загар.

Вижте още идеи за баници с праз, както и рецепти за малки банички с праз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: