Начин на приготвяне
Поставете всички съставки в купа и омесете за около 5 минути, докато получите гладко тесто за тортили. Покрийте тестото с фолио и оставете да почине за 15 минути.
Разделете тестото на 6 равни порции за мини тортили или 4 равни проции за стандартни тортили.
Оформете тестото на топки и разточете внимателно на работен плот, поръсен с брашно, използвайки точилка (или поставете слой фолио върху тестото и изтънете с тиган).
Печете от всяка страна за ½ – 1 минута, докато станат златисти и се надуят в предварително добре загрят тиган.
Поставете тортиля питки в чиния и покрийте с чиста и леко влажна кърпа, за да ги запазите меки, докато е необходимо.
Вижте още как се прави домашен лаваш и как да приготвите домашни гьозлеми.