Начин на приготвяне
Бананов сладкиш с какао и боровинки - вкусно изкушение без брашно и без захар.
В купа слагаме бананите за сладкиша и ги намачкваме с вилица или мачкало за картофи. Добавяме яйцата, бакпулвера, какаото, протеина и разбъркваме добре, вече с шпатула. Бъркаме, докато се получи хомогенна смес.
Приготвяме си правоъгълна форма за хляб /може и кексова форма/ и я застиламе с хартия за печене.
Намазваме със зехтин и с четка намазваме хубаво навсякъде. Сипваме сместа вътре и отгоре слагаме боровинките.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
През това време, в купа слагаме маслото и шоколада и ги разтопяваме на водна баня.
След като сладкишът без захар е готов, го оставяме леко да се охлади и го поливаме с ганаша.
Толкова е вкусен, че никой няма да разбере, че е без захар! Да ви е сладко!
Вижте и как да си направите пухкав бананов кекс или вкусен бананов хляб без захар.