Начин на приготвяне
В купа начупваме банана и го намачкваме с вилица. Добавяме скира, яйцата, кокосовото масло, бакпулвера и котидж сиренето. Разбъркваме добре. Прибавяме и малините. Отново разбъркваме.
Режем 40 г от кашуто на ситно или го смиламе в блендер и го добавяме към сместа.
Прибавяме всички останали съставки без черния шоколад. Омесваме тесто. Застиламе тава с хартия за печене и я намазваме със зехтин.
Включваме фурната да загрява на 180 °C. Късаме от тестото, след което оформяме малки топчета, като аз ги правих по 20 г, за да мога да изчисля макросите.
Подреждаме ги в тавата и ги печем за 10-тина минути. Не повече. Ако имате по-голяма тава, може да ги изпечете наведнъж, но аз ги пекох на два пъти, защото излизат 67 бр. шоко сладки. Разбира се, това зависи от големината.
Докато коледните сладки се пекат, разтопяваме шоколада на водна баня или в микровълновата и нарязваме останалото кашу.
Когато сладките са готови, ги оставяме леко да се охладят, след което ги потапяме до половината в шоколада. Ако искате, можете и целите да ги оваляте.
Подреждаме ги в поднос и ги поръсваме с останалото кашу или други ядки по ваш вкус.
Оставяме в хладилника, да стегнат за няколко часа и след това се наслаждаваме! Нискокалорични, нисковъглехидратни и протеинови сладки! В една сладка има само 64 калории, 4 г въглехидрат и 3 грама протеин. В цялата смес има 184 г протеин! Да ви е сладко с тези нисковъглехидратни коледни сладки топчета!
Вижте още идеи за коледни сладкиши, за да в е по-сладка празничната трапеза.