Френски макарони с орехи

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2002k4113
Френски макарони с орехи
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Френски макарони, които ще стоят като малки перлички до коледните ви сладки"

Необходими Продукти

  • пудра захар - 100 г
  • брашно от смлени орехи - 50 г
  • белтъци - 2 бр.
  • захар - 40 г
  • захарни пръчици - за поръсване
  • За крема
  • сметана - 100 мл
  • шоколадов кувертюр - 100 мл с високо съдържание на какао
  • инстантно кафе - 1 ч.л. инстантно
  • краве масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете белтъците в суха купа и разбийте с миксер първоначално на ниска степен, докато се образува пяна. След това увеличете степента, като постепенно прибавяте захарта.

В друга купа пресейте заедно няколко пъти брашното от орехи и пудрата захар.

Към разбитите белтъци прибавете на 2-3 пъти от сухата смес, като разбърквате с шпатула или на най-ниска степен на миксера.

Застелете тава с хартия за печене. Напълнете готовата смес в шприц и шприцовайте макароните върху подготвената тава. След като всички макарони са готови, потупайте тавата отдолу няколко пъти, за да излезе въздухът от тях.

Оставете тавата за поне 30 мин на стайна темп., докато френските макарони започнат да хващат коричка. По желание поръсете със захарни пръчици върху тях.

Изпечете ги в предварително загрята фурна на 160°C за 10-12 минути. Извадете ги върху решетка, докато се охладят.

Пригответе крема за слепените сладки. За целта загряйте сметаната и кафето, но без да завират.

Разбъркайте добре и към тях добавете нарязания на малки кубчета шоколад заедно с маслото. Махнете се от котлона и разбъркайте до еднородна смес.

Готовият крем оставете на хладно, за да стегне, след което с него слепете макароните.

Съхраняват се френски макарони с орехи в кутии в хладилника.

Вижте още топ 11 съвета за направа на френски макарони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: