Задушено телешко

КироКироНовак
31/10/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 382
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете цялото парче месо да се запържи в олиото от всички страни.

Посолете и сипете гореща вода, колкото да го залее половината от месото.

Когато месото започне да омеква, прибавете нарязания на ситно лук, нарязаните моркови, настърганата целина, скилидките чесън и дафиновия лист.

Когато месото стане почти готово, трябва да добавете картофите.

Когато и картофите са почти готови, запържете брашното с 2-3 с.л. олио, прибавете разреденото доматено пюре, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Варете още няколко минути. В готовото ястие сосът трябва да покрива половината месо. Поднесете резен от телешкото, полят със соса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар