Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Задушено телешко с гъбен сос и сотирани картофки

Задушено телешко с гъбен сос и сотирани картофки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Задушено телешко с гъбен сос и сотирани картофки
Снимка: Зори
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ето на това му казваме ястие за ценители. А вие си запишете рецептата, за да впечатлите и вашите гости с него"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • картофи - 1 кг
  • бульон - 2 - 3 ч.ч. гъбен
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - на вкус
  • лют червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се измива и се нарязва на ивички. Слага се в намазана с масло тава, поръсва се със сол и черен пипер и се залива с 1 чаена чаша гъбен бульон, колкото леко да се покрие дъното на тавичката.

Картофите се обелват, измиват и нарязват на пръчици, като за пържене. Прибавят се и те в тавичката.

Маслото се разпределя на малки кубчета върху продуктите, накрая поръсваме със ситно нарязаната скилидка чесън, покрива се с алуминиево фолио и се пече на умерена температура около 20-25 минути на средна решетка и включен вентилатор.

Тавичката се изважда, внимателно се отстранява фолиото, ако е необходимо се добавя още малко бульон, разбърква се и отново се връща във фурната, за да хване апетитна коричка.

Соса се приготвя, като се загрява олиото в тиган, запържва се брашното, добавя се останалия бульон от тавичката и се вари на тих огън докато се сгъсти.

Сервирайте в плитка чиния част от задушеното телешко, порция картофки и залейте всичко с гъбения сос.

Накрая поръсете с лют червен пипер.

Задушеното телешко с гъбен сос и сотирани картофки е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Рецептата е добра, но така не се приготвят сотирани картофи, и би трябвало рецептата да е: "Задушено телешко с гъбен сос и картофки на фурна."
27.02.2017 00:55
1