Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Малки банички с моркови и зеле

Малки банички с моркови и зеле

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5387k2k1
Малки банички с моркови и зеле
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Превъзходни малки банички с моркови и зеле. Хрупкави, златисти и много вкусни."

Необходими Продукти

  • прясно зеле - 500 г
  • моркови - 100 г
  • лук - 1 глава (голяма)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • краве сирене - 50 г
  • кори за баница - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на ситно и го пържете за около 30 минути.

През това време запържете нарязания на ситно лук и настърганите моркови, добавете ги към зелето и овкусете със сол и черен пипер.

В купичка разбъркайте яйцето, киселото мляко, настърганото сирене, прясното мляко и 1-2 с.л. олио.

Вземете една кора, намажете я със сместа и прегънете на три, за да се получи дълга лента.

Намажете я малко със сместа, в единия край сложете плънката и оформете банички на триъгълници, като сгъвате на няколко пъти.

Наредете получените малки банички в тава, намажете ги отгоре с останалата смес и печете в загрята на 190 °C фурна за около 20 минути.

Малките банички с моркови и зеле са готови. Превъзходни са,

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: