Начин на приготвяне
Свинското филе се измива подсушава и много старателно се разрязва на около 1 см. по дължина.
Разтила се на плота и се поръсва с черен пипер малко сол, пикантина и соевия сос.
През това време морковите се нарязват на тънки жулиени и се слагат за кратко във вряща вода. Гъбите се запържват също за много кратко с шунката.
Киселите краставички и кашкавала се режат на тънки ивици а топеното сирене на кубчета.
На дългата част на филето в единия края се редят от всички нарязани продукти, поръсва се с малко чубрица и се навива на руло. Отгоре се редят парчетата пушен бекон като се застъпват и с дебел конец се връзва рулото като хубаво се стяга за да не се отвори.
Слага се рулото в тава или плаке и се пече за около час и половина на 120 градуса. По време на печенето се полива няколко пъти от горе със соса, който си е пуснало месото в тавата.
Сервира се парче от рулото с гъбен сос и картофено пюре или картофи соте.
Ако празничното печено ви допада, опитайте и рецептите ни за руло от картофи, руло Стефани или класическото свинско вретено.